S L van Alterenlaan Jaarsveld

For rent
€ 2.750 per month
Living space: 135 m2
31

Thuiskomen in een landelijke vrijstaande cottage, ingericht met uitzonderlijke luxe, sfeer, historie en natuur en onderdeel van het unieke landgoed Buitenplaats Huis te Jaarsveld.

Het prachtige landgoed biedt rust, ruimte, privacy en compleet ontsnappen uit het leven van alledag. De charmante cottage is ideaal voor een gezin of een langer verblijf voor bijv. (Terugkerende) expats, diplomaten, etc.. Het volledige huis staat tot uw beschikking en is van alle gemakken voorzien. Door haar aantrekkelijke locatie in het Groene Hart van Nederland zijn Utrecht, Rotterdam, Den Haag Schiphol en Amsterdam binnen een uur per auto te bereiken. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden voor activiteiten in de buurt zoals mountainbiken, fietsen, wandelen of pittoreske dorpen en stadjes aan te doen. Maar wellicht nog beter: wandel door de tuinen en boomgaarden van het landgoed of trek je terug met een goed boek voor een weekend.

Deze charmante dijkwoning is gelegen op perceel van ruim 4390m2 op het historische landgoed "Huis te Jaarsveld” en kijkt uit op de Rivier de Lek, de idyllische slotgracht, en de weilanden met schapen en alpaca’s. Aan natuur geen gebrek in Jaarsveld. Het geklepper van de ooievaars op de kerk (zichtbaar vanuit de woonkamer) in de lente. Witte zwanen, zwarte zwanen, reigers, bonte spechten, een ijsvogel, merels, roodborstjes, groenlingen, zwaluwen, spreeuwenzwermen, uilen, sperwers en nog veel meer!
Lange wandelingen door de dromerige uiterwaarden van de rivier. Appels uit de boomgaard, heerlijke pruimen en verse groente uit de moestuin. Rust, vrijheid, heel veel ruimte en een zeer bijzondere geschiedenis van het landgoed.

EEN HUIS MET KARAKTER
Deze sfeervolle vrijstaande woning is grotendeels verbouwd in 2018 door de huidige eigenaren. De begane grond is voorzien van een sfeervolle woonkeuken aan de achterzijde en 2 woongedeeltes aan de voorzijde. Alle 3 voorzien van prachtige landelijke doorkijkjes. De verdieping beschikt over een ruime overloop, badkamer met alle voorzieningen en 3 ruime slaapkamers. Kortom een echt gezinshuis!

LIGGING
Het huis is gelegen aan de rand van het dorpje Jaarsveld, midden in het Groene Hart van de Provincie Utrecht. Er zijn goede verbindingen met Utrecht (A2) en Rotterdam (A27/ A15) en Schoonhoven en IJsselstein zijn in 10 minuten met de auto te bereiken.

STUKJE GESCHIEDENIS VAN DE WONING
Deze unieke dijkwoning is apart gerangschikt onder de natuurschoonwet en leunt aan op het grote landgoed, maar heeft wel een eigen kadastraal nummer.
Wij nemen u ook graag mee in geschiedenis. Op oude tekeningen van het landgoed “Huis te Jaarsveld” is door vele eeuwen heen een woning aan de dijk te zien. De huidige dijkwoning is gebouwd in 1888.
De dijkwoning is door een gracht verbonden met het voormalige kasteeleiland. Daar wordt in 1384 het kasteel "Veldenstein" gebouwd. Het kasteel is meerdere malen een strijdtoneel: van de twisten tussen de Hoeken en Kabeljauwen, de gevechten tussen de Stad Utrecht en de heren van Vianen, en twee oorlogen met de Fransen. Het wordt diverse malen verwoest en weer opgebouwd, tot de laatste oorlog van 1672. In 1760 bouwt de bekende familie van Cornelis en Johan de Witt het huidige landhuis op het voorste eiland. Vele bekende historische personen waren eigenaar van het landgoed, waaronder Anna van Buuren, de eerste vrouw van prins Willem van Oranje. Zelfs de bekende dichter Vondel schreef al over de aangename ligging van het landgoed aan de rivier de Lek.

Voor een echte beleving is het uiteraard mogelijk om deze woning te bezichtigen op locatie!

Bijzonderheden:
- Per direct te huur;
- Volledig gemeubileerd en gestoffeerd zoals op de foto's;
- Huurperiode ca. 12 maanden/ in overleg;
- Voorbehoud gunning eigenaar;
- Geschikt voor een gezin, werkend stel of iemand alleen;
- De waarborgsom bedraagt 2 maanden huur;
- Inkomenseis: 3 keer de maandhuur (bruto);
- Huisdieren in overleg;
- Ingangsdatum huur op korte termijn.

Read more Read less

Features

Transfer of ownership
Price € 2.750 per month
Status Available
Acceptance Immediate
Surface area and volume
Living space 135 m2
Volume 523 m3
Other
Energy label C
Floors 2
Acceptance

Immediate

Flyer

Viewing?

Viewing request

Interested in this property? Use the form below to contact us.
Please note! Only responses through this contact form will be processed. It is not possible to respond to this property by telephone.

For this property a minimum income requirement of € 8.250 applies (gross monthly salary of 3x the monthly rent).
Please include the following information in your message:
  • Do you work or are you a student?
  • If you work, for which company? If studying, which study and organization?
  • Which period you want to rent (preferred start date and duration)
  • With how many people you want to rent and what is their relation (family/partners/friends)
  • Gross year income (if applicable: partner as well)
  • If self-employes/entrepreneur: for 3 years or longer?
  • Date and place of birth
Receive our newly listed properties per e-mail?
Yes please, type:   

Other properties

For rent

Brigittenstraat Utrecht

€ 1.895 per month

Living space: 51 m2

21

Karakteristiek gemeubileerd woonhuis (51m2) midden in het sfeervolle Museumkwartier.

For rent

Duivenkamp Maarssen

€ 975 per month

Living space: 65 m2

21

Comfortabel 3-kamer appartement (ca. 65 m2) op een rustige, maar centrale locatie in Maarssenbroek!

For rent

Burgemeester Van den Helmlaan Maarssen

€ 2.150 per month

Living space: 125 m2

21

Zeer ruim en luxe gemeubileerd appartement met twee slaapkamers, eigen parkeerplaats en een loggia in Maarssen.

Share
Back to top