Lepelaarstraat 19 - 19bis Utrecht

Verkocht
Woonoppervlakte: 163 m2
91

Achter de gevel van Lepelaarstraat 19-19 bis gaat op dit moment een groot en gezellig studentenhuis schuil dat helaas door de gemeente niet mag blijven bestaan in de huidige hoedanigheid.

De eigenaar heeft besloten de huur bij de studentes op te zeggen en het pand in zijn geheel te verkopen. En hij heeft daarbij ons gevraagd een nieuwe eigenaar zoeken die weer een invulling kan gaan geven aan dit veelzijdige pand.

De kadastraal ongesplitste benedenwoning en bovenwoning hebben een eigen voordeur en zijn fysiek volledig van elkaar gescheiden. Deels zelf bewonen en deels verhuren, is een perfecte optie om de woonlasten laag te houden. Ondanks dat het als één huis gekocht is in 2009 en verhuurd aan de studentes, geeft de gemeente geen toestemming voor het huidige gebruik. Zowel de kamerverhuur als de samenvoeging van de twee woningen naar een woonhuis zien zij graag anders. Met de huidige huurders is er afgesproken dat zij uiterlijk per 1 oktober 2022 de woning hebben verlaten. Voor wat betreft het ongedaan maken van de samenvoeging zal dit iets zijn wat een nieuwe eigenaar op verschillende manieren kan oppakken.

Omdat het de eigenaar te veel werk en inspanning kost om dit allemaal op te pakken gezien zijn leeftijd, verkoopt hij de woning graag en biedt hiermee een unieke kans om er iets moois mee te doen. Denk aan het juridisch splitsen in een beneden- en bovenwoning en dan verkopen, wonen in de bovenwoning en de benedenwoning verhuren om zo de hypotheeklasten te dekken, beide woningen apart verhuren als twee units met beide twee huurders óf het officieel samenvoegen bij de gemeente Utrecht en als een groot gezinshuis in gebruik nemen. Dit alles dient natuurlijk wel in samenspraak te gaan met de Gemeente Utrecht. Hier kunnen wij als makelaar helaas geen toezegging over doen. Los van het verstrekken van informatie omtrent de algemene regelgeving.

De ligging is ideaal te noemen. De buurt kenmerkt zich vooral door de combinatie van rust en een gunstige ligging ten opzichte van de bruisende binnenstad. De Twijnstraat is op loopafstand en beschikt over een zeer divers en aantrekkelijk winkelaanbod. Zo zijn er naast een grote Albert Heijn, tal van kleine specialistische winkeltjes. Het ‘Ledig Erf’ is met zijn vele terrassen en jaarlijkse festivals volgens ons toch wel een van de meest gezellige plekjes van Utrecht.

Normaal gesproken beschrijven wij in dit gedeelte van de tekst de indeling, maar in dit geval verwijzen wij je graag naar de bijgevoegde 2D- en 3D plattegronden voor een beter zicht op de huidige indeling. We kunnen je nog veel meer vertellen, maar eigenlijk nodigen wij je gewoon graag uit om deze woning te komen bekijken.

Het pand zal "as it is" verkocht worden met een niet zelfbewoningsclausule en een ouderdomsclausule. De bouwkundige staat is in onze ogen matig tot redelijk en er zal zeker het e.e.a. gedaan moeten worden om het weer naar de huidige normen te bewonen. Maar dat maakt het dan ook zo'n leuke kans om er iets moois van te maken. De projectnotaris is Van Grafhorst Notarissen te Utrecht. Ontbindende voorwaarden dat de gemeente ontheffing voor de aankopende opkoopbescherming. De oplevering kan naar wens per direct in verhuurde staat maar ook per 1 oktober 2022 vrij van huur.

Kortom ben je op zoek naar een bijzonder en zeer interessant pand met mogelijkheden aan de rand van de oude Binnenstad van Utrecht? Dan nemen wij graag de tijd voor een uitgebreide bezichtiging voor de Lepelaarstraat 19 19 bis. Een afspraak is zo gemaakt.

Interesse in dit pand? Schakel direct jouw eigen NVM-aankoopmakelaar in.
De NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je tijd, geld en zorgen.
Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars in Utrecht vind je op Funda.

Lees volledige beschrijving Beschrijving inklappen

Kenmerken

Overdracht
Status Verkocht
Aanvaarding In overleg
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte 163 m2
Inhoud 596 m3
Overig
Woonlagen 3
Parkeren betaald parkeren, parkeervergunningen
Aanvaarding

In overleg

Bezichtiging?

Bezichtiging aanvragen

Reageren op deze woning is niet meer mogelijk.

Ander aanbod

Te koop

Brigittenstraat 1 D Utrecht

€ 575.000 k.k.

Woonoppervlakte: 80 m2

21

Super sfeervol appartement (80 m²) in een Rijks monumentaal pand aan de Brigittenstraat in het gewilde Museumkwartier van Utrecht om de hoek van Park

Te huur

S L van Alterenlaan Jaarsveld

€ 2.750 per maand

Woonoppervlakte: 135 m2

31

Thuiskomen in een landelijke cottage, ingericht met uitzonderlijke luxe, sfeer, historie en natuur.

Te huur

2e Atjehstraat Utrecht

€ 1.950 per maand

Woonoppervlakte: 88 m2

31

Prachtig karakteristieke gemeubileerd 5-kamer bovenwoning met dakterras, gelegen in het rustige deel van Lombok, is binnenkort beschikbaar.

Share
Back to top